Tuesday, August 2, 2011

innalillah..

Takziah di atas pemergian saudari Fatin Fasihah binti Hanafi, pelajar Tahun Dua jurusan perubatan Universiti Kaherah. Beliau yang sebelum ini menghidap penyakit SLE (Systemic Lupus Erythematosus) telah koma sejak dua minggu yang lalu dan menghembuskan nafas yang terakhir di Hospital Faransawy, Kasr el Ainy pada malam 31 Julai 2011. Jenazah dimandikan sebelum disolatkan di surau Dewan Malaysia Abbasiah, Kaherah pada 1 Ogos 2011 sebaik sahaja usai solat tarawih. Jenazah kemudian dikebumikan di kawasan perkuburan Islam sekitar Hayyu Asyir.

Al-fatihah utk beliau.......

beliau merupakan classmate dan dormmate saya ketika di KISAS dahulu.. siapa sangka, Allah lg sygkn die.. kite jgn la ingt kite still ade byk mse.. ramai yg pk mse mude2 ni enjoy dlu... da tue nt taubat la.. JANGAN.. jgn pk cmtu.. Allah akan tarik nyawa kite bile2 mse.. sesungguhnya semua benda hidup akan mati..

jadi starting from now kite mestilah jage diri kite dgn beribadah kpdNya.. xsusah pn nk beribadat sbenanye.. bgun pg2 kite niat sume amalan kite jd ibadah.. xkire la makan, minum, main, tidur, study.. InsyaAllah semua amalan kite akan diberi pahale olehNya..

jom hayati lagu ni..

No comments:

Post a Comment